Autor: Tanel Raig • 22. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KredEx ja PRIA panid Võrumaal käima tselluvilla tootmise

Inku Kapitali OÜ avab detsembri alguses Antslas tehase tselluvilla tootmiseks. Hinnanguliselt 700 000 eurose investeeringu aitasid teha KredEx ja PRIA.

Tehase käivitamisel kasutatakse kogu tootmisvõimalusest alguses ligikaudu 50%. Enamus tehase toodangust plaanitakse müüa Eesti ja Läti turul, samuti Põhjamaades ja Leedus. „Tulenevalt toote headest omadustest ja tehtud teavitustööst on huvi tselluvilla osas tõusnud nii Eestis kui ka lähiriikides,“ kinnitas Inku Kapitali OÜ juhataja Andres Sütt.

Tehas valmis PRIA toetusega. KredEx garanteeris seadmete liisingut. „Hea meel on näha, et seni teiste riikide toodangut vahendanud ettevõte on otsustanud investeerida tootmise käivitamisse Eestis. Lisaks koduturu nõudluse rahuldamisele muututakse tänu investeeringule importijast eksportijaks. Samuti on oluline, et tehas avatakse just Võrumaal, kuna see aitab luua uusi töökohti ning elavdada kohalikku majanduselu,“ sõnas KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Lehar Kütt.

Tehase avamisega luuakse neli töökohta.

Inku Kapitali OÜ on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis tegeleb tselluvilla tootmise ja müügiga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077