KredEx ja PRIA panid Võrumaal käima tselluvilla tootmise

Inku Kapitali OÜ avab detsembri alguses Antslas tehase tselluvilla tootmiseks. Hinnanguliselt 700 000 eurose investeeringu aitasid teha KredEx ja PRIA.

Tehase käivitamisel kasutatakse kogu tootmisvõimalusest alguses ligikaudu 50%. Enamus tehase toodangust plaanitakse müüa Eesti ja Läti turul, samuti Põhjamaades ja Leedus. „Tulenevalt toote headest omadustest ja tehtud teavitustööst on huvi tselluvilla osas tõusnud nii Eestis kui ka lähiriikides,“ kinnitas Inku Kapitali OÜ juhataja Andres Sütt.

Tehas valmis PRIA toetusega. KredEx garanteeris seadmete liisingut. „Hea meel on näha, et seni teiste riikide toodangut vahendanud ettevõte on otsustanud investeerida tootmise käivitamisse Eestis. Lisaks koduturu nõudluse rahuldamisele muututakse tänu investeeringule importijast eksportijaks. Samuti on oluline, et tehas avatakse just Võrumaal, kuna see aitab luua uusi töökohti ning elavdada kohalikku majanduselu,“ sõnas KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Lehar Kütt.

Tehase avamisega luuakse neli töökohta.

Inku Kapitali OÜ on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis tegeleb tselluvilla tootmise ja müügiga.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

Käsi­raamatud