Autor: Tanel Raig • 31. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusmaterjalide tööstuses järsk tagasilöök

Täna avaldatud statistikaameti tööstustoodangu mahuindeksi järgi olid Eesti ehitusmaterjalide tööstuse tootmismahud septembris aasta suurimas languses. Võrreldes eelmise aasta septembriga vähenesid mahud 4,1%.

Ehitusmaterjalide tootmine on tänavu võrreldes eelmise aastaga ka kahel varasemal kuul olnud väikeses languses. Esimene tagasilöök oli veebruaris, kui mahud olid aasta varasemast 0,3% väiksemad. Teine vähenemine oli aprillis, tootmismahud kahanesid 0,8%. Samas tööpäevade arvuga korrigeerituna olid mahud toona isegi 1,9% võrra suuremad aasta varasemast aprillist.

Septembris toimunud tagasilöök on ehitusmaterjalide tööstusele olnud üsna järsk, kuna veel augustis olid mahud aasta varasemast 16,5% võrra suuremad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077