Autor: Ain Alvela • 30. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ ja Elering alustasid energeetikaalast koostööd

Tallinna Tehnikaülikool ja Elering sõlmisid lõppeval nädalal energeetika-alase kompetentsi suurendamisele suunatud koostööleppe 

Tallinna Tehnikaülikooli rektor Andres Keevallik ja Elering AS juhatuse esimees Taavi Veskimägi kirjutasid eelmisel nädalal alla ühiste kavatsuste protokollile, mis loob aluse kahepoolsele teadus- ja arendustegevuse edendamisele, energeetikute koolitamisele ning avalikkuse energeetikaalase teadlikkuse tõstmisele.

Arvestades asetleidvaid muutusi energiamajanduses nii globaalsel tasandil  kui Eesti põhiselt, on oluline senisest enam integreerida akadeemilisi teadmisi praktilisse energiasüsteemide juhtimisse. 2012. aastal saavad antud lepingu raames olulisteks tegevusteks muu hulgas tõhususele suunatud elektritarbimise juhtimise võimaluste uuring, energiamajanduse erinevate arengustsenaariumite sotsiaalmajanduslik analüüs ning elektri- ja gaasiturgude modelleerimise-alase võimekuse tõstmine.

„Koostöö Eleringiga on ülikoolile mitmeti kasulik. Koostöö käigus saame asjakohast sisendit õppeprotsessi. Aitame koolitada energeetikuid ja tõsta energeetika-alast teadlikkust. Teisalt toome ettevõttes olevad arengud ja arenguvajadused ülikooli teadustöösse,“ ütles TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse direktor Tea Varrak. 

 Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi lisas, et koostöö süvendamine Tallinna Tehnikaülikooliga on oluline nurgakivi energeetika-alase kompetentsikeskuse käivitamiseks Eleringi juures. Selline keskus saab parimal moel toimida koostöövõrgustikuna, tõstes üldist energeetika-alast teadlikkust ja vedades praktilist uurimistegevust valdkonnas. „Sõlmitud koostööleping on kinnituseks meie senisele koostööle ja annab selgema raami ühistegevuseks,“ lisas Veskimägi.

Kompetentsikeskuse  projekti raames viiakse ellu rakendusuuringuid ja arendusprojekte, mis on vajalikud energia varustuskindluse suurendamiseks. Energeetikaalase teadmise säilitamiseks ja süvendamiseks Eestis panustab Elering koostöös ülikooliga energeetikute koolitamisse, mis hõlmab praktikaprogramme Eleringis, Eleringi töötajate energeetikaalased koolitusi Tallinna Tehnikaülikoolis ja  Eleringi töötajate kaasamist õpetamisprotsessi. Samuti stipendiumide maksmist energeetikaga ja seotud valdkondade doktoritööd kirjutavatele doktorantidele. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077