Autor: Ain Alvela • 30. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pangalaenu saamine muutub taas lihtsamaks

KredExi ettevõtlusdivisjoni juhi Lehar Küti sõnul on väikeettevõtete ja alustavate ettevõtete jaoks pankadest laenusaamine muutunud kergemaks.

„Pangad eelistavad laenu andmisel endiselt suuremaid kliente ja konkurents nende pärast on pankade vahel muutunud intensiivsemaks. Väiksemate ettevõtete osas on konkurents väiksem ning seetõttu võivad laenutingimused suurte ja väikeste ettevõtete jaoks tunduvalt erineda,“ mainis Kütt.

Küti sõnul tasub ettevõtjatel uurida kindlasti ka KredExi võimalusi.

„KredEx käendab laene ettevõtetele, kellel puudub pangalaenu saamiseks piisav tagatis või on liialt lühike krediidiajalugu. Uudse teenusena tõi KredEx sellel aastal turule tehnoloogialaenu, mida saavad ekspordipotentsiaaliga tööstusettevõtted kasutada panga või liisingu poolt nõutava omafinantseeringu katmiseks,“ lisas ta.

Alates 2001. aastast on KredEx käendanud 2100 ettevõtte finantskohustusi summas 273 mln eurot, mis on võimaldanud ettevõtetel pankadest kaasata rahastamist summas 535 mln eurot. Toetatud ettevõtetes töötab kokku 55 000 töötajat ning toetatud projektide tulemusena on loodud 9000 uut töökohta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077