Autor: Tanel Raig • 26. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB nihutab tehnoloogia piire

ABB Grupp on valmistub projekteerima ja tootma seadmeid, mis võimaldavad kuni 8000 megavati (MW) elektrienergia ülekannet. Tegemist oleks kõrgeima vahelduvvoolu pingetasemega maailmas.

ABB Grupp kirjutas alla vastastikuse mõistmise memorandumi India ettevõttega Power Grid Corporation of India (PGCIL) 1200-kilovoldise (kV) ühefaasilise ultrakõrgepinge vahelduvvoolu jõutrafo väljatöötamiseks, projekteerimiseks ja tootmiseks. Trafo on plaanis kasutusele võtta PGCIL-i riiklikus katsejaamas Madhya Pradeshi osariigis.

India plaanib oluliselt suurendada elektrienergia tootmisvõimsusi, et rahuldada kasvavat nõudlust, mis omakorda sunnib suures ulatuses arendama ülekandevõrgu infrastruktuuri. Piirkondlike võrgustike ühendamine riikliku elektrivõrguga on osa visioonist tasakaalustada piirkondade ala- ja ületootmist. 1200 kV ülekandevõrku nüüd on kavas täiendada olemasolevate 400 kV ja 800 kV ülekandevõrkudega, et võimaldada kuni 8000 megavati (MW) elektrienergia ülekannet.

Välikatsetused viiakse läbi 1200 kV testjaamas Binas. „ABB on praeguseks andnud olulise panuse India ultrakõrgepingevõrgustiku väljaarendamiseks mitme 765 kV trafo tarnimise näol,“ ütles ABB trafode üksuse juht Markus Heimbach. „Meil on heameel nihutada käesolevas projektis tehnoloogiapiire edasi.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077