Autor: Birjo Must • 20. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks kasvas 3,7%

Statistikaameti teatel kasvas tööstustoodangu tootjahinnaindeksi käesoleva aasta septembris võrreldes eelmise aasta septembriga 3,7%.

Võrreldes augustiga püsis indeks samal tasemel.

Tootjahinnaindeksit mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus soojusenergia ja joogitootmises ning hindade langus metalltoodete tootmises.

2010. aasta septembriga võrreldes mõjutas indeksit kõige rohkem hinnatõus toiduainete ja kütteõlide tootmises ning hinnalangus arvutite ja elektroonikaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2011. aasta septembris võrreldes augustiga -0,1% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 9,1%.

Võrreldes eelmise kuuga langesid septembris keskmisest enam mineraalsete kütuste, turbatoodete, elektroonikaseadmete hinnad ning tõusid rõivaesemete ja keemiatoodete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2011. aasta septembris võrreldes augustiga -0,2% ja võrreldes eelmise aasta augustiga 11,6%.

Võrreldes eelmise kuuga langesid septembris keskmisest enam mineraalsete kütuste ja tekstiiltoodete hinnad ning tõusid põllumajandussaaduste, rõivaesemete ja nahktoodete hinnad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077