Autor: Tanel Raig • 18. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mati Raidma: kosmosetööstuses saavad osaleda ka väikeettevõtted

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimehe Mati Raidma kinnitusel on Euroopas põhimõte kaasata kosmosetööstusesse just väikse- ja keskmise suurusega ettevõtteid.

Euroopa Parlamentidevahelisel KosmoseKonverentsil osalenud Mati Raidma tõdes, et kõik kosmoseteadust ning -tehnoloogiat puudutav tundub kauge ja võõrana, kuid võib samas Eesti majandusele palju tulu tuua. Tema sõnul ei pea kosmosetööstuses osalemiseks olema suurriik või omama suurettevõtet. „Siin maksab innovaatilisus ning ettevõtlikkus. Eriti positiivne meie jaoks on Euroopa põhimõte rõhutada kosmosetööstuses just väikse- ja keskmise suurusega ettevõtluse kaasatust,“ kinnitas Raidma.

Eesti saab Euroopa Kosmoseagentuuri ESA täisliikmeks aastal 2017. Aga juba järgmisest aastast avanevad võimalused osaleda nii teadus- kui tootmisprojektides. „Sellised arengud muudavad meie soovi teaduspõhise tootmise arendamisest Eestis reaalsuseks,“ lausus Raidma.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077