Eestis loodud tehnoloogia jõudis USA turule

Eesti kõrgtehnoloogia ettevõte Defendec ja USA PowerCon Energy Systems alustasid koostööd, mille tulemusena võib Põhja-Ameerika firma kasutada Eestis loodud tehnoloogiat, mis võimaldab jälgida eratarbija elektrikasutust.

Elektritarbimist jälgida võimaldav SmartGrid tehnoloogia võimaldab tulevikus energiat teadlikult tarbides säästa. Säästmine on eriti oluline suuremahulise tarbimise puhul, aga ka eramajapidamistes - näiteks energiatarbimise kõrgperioodidel, mil esineb ka suuri tarbimise kõikumisi. 

Defendeci juhatuse liige Jürgo Preden märkis, et SmartGrid võimaldab energiakasutust reaalajas jälgides suunata selle tarbimist ning tootmist. "Kasutades Defendeci väljatöötatud "intelligentse tolmu" (smart dust) tehnoloogiat, saab informeerida lõpptarbijat tollele optimaalseimast elektritarbimise režiimist," selgitas Preden. "Süsteem on võimeline tarbijale märku andma, kui viimane peaks energia säästmisele tähelepanu hakkama pöörama."

PowerCon Energy juht Malcolm Welchi sõnul valiti Defendec välja tänu Eesti ettevõtte poolt loodud "intelligentse tolmu", ehk traadita sensorite võrgustiku tarkvarale, mis võimaldab ka suuremahuliste võrkude haldamist minimaalse ajalise nihkega.

Defendec garanteerib muuhulgas, et nende lahendus võimaldab kõrgtasemelist turvalisust, mis välistab süsteemi kogutud info sattumise kolmandate isikute valdusesse.

Osale arutelus

  • Ain Alvela

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

HKScan otsib RAKVERE TEHASE JUHTI

Fontes PMP OÜ

01. juuli 2018

UPONOR otsib PROJEKTI MÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

02. juuli 2018

Teabevara