Autor: Fredy-Edwin Esse • 15. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sony Ericssoni kasum kukkus nulli

Mobiiltelefonide tootja Sony Ericsson teatas, et kolmandas kvartalis suudeti napilt kahjumit vältida ja kuigi marginaalid langesid, siis terveks aastaks oodatakse käibe mõõdukat kasvu.

Rootsi Telefon AB L.M. Ericssoni ja Jaapani Sony ühisfirma teatas nullkasumist läinud kvartalis, kuigi aasta varem teeniti puhaskasumina 49 miljonit eurot, kirjutab Wall Street Journal. Mobiiltelefonide tootja käive kukkus 1,6 miljardit dollarilt 1,59 miljardini.

Alates uue tegevjuhi tulekus 2008. aastal on firma hüljanud Nokia Symbiani opertsioonisüsteemi ja võtnud kasutusele Google'i Androidi platvormi, vähendades sellega radikaalselt avatust odavama otsa mobiiltelefonide segmendis.

Samas kukkus firma turuosa maailmas 1,7%ni teises kvartalis iPhone'i ja teiste Androidi kasutavate mobiiltelefonide tootjatelt tuleva karmi konkurentsi tõttu. Sony Ericssoni enda hinnangul moodustasid firma telefonid 12% kogu Androidil baseeruvatest mobiiltelefonide turust.

Läinud kvartaliga müüs firma 9,5 miljonit telefoni, millest nutitelefonid moodustasid 80%. Aasta varem oli sama näitaja veel 50%. Uue tegevjuhi sõnul kavatseb firma tavatelefonide müügi ära lõpetada 2012. aasta keskpaigaks ja jätkata investeerimist nutitelefonidesse.

Nutitelefonidele keskendumisega on tõusnud ka keskmise müüdava telefoni hind 166 euroni, olles veel läinud aastal 154 eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077