Autor: Tanel Raig • 13. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

UVIC avab Venemaale ekspordi suurendamiseks vorstitootmise

Baltimaade suurim külmutatud toodete tootja AS UVIC avab Jüris vorstitootmise, et suurendada oma toodangu ekspordimahte Venemaale.

Enam kui kahe miljoni euro suurune investeering võimaldab UVICi finantsjuhi Markus Kirsbergi kinnitusel laiendada tootevalikut ning siseneda uutele eksporditurgudele. „Uue tootmisega tuleb täiendavat tootmisvõimsust 200 tonni kuus, mis teeb UVICist keskmise suurusega Eesti toiduainetootja. Keskmisele tasemele jäävad ka uute toodete hinnad, samas kavatseme toota ka suitsutatud delikatesstooteid,“ ütles Kirsberg.

Kirsbergi sõnul on ettevõtte eesmärgid suures osas seotud ekspordiga – peamiselt Venemaa turuga, kuhu on juba edukalt lähetatud proovipartiid. „Praegu ekspordime kuni 35% toodangust, peamiselt Läti ja Leedu turule aga ka Saksamaa, Soome, Hispaania ja Venemaa turule. Usume, et Venemaa turu osakaal suureneb,“ sõnas Kirsberg.

Euroopas on seoses suureneva tarbimisega liha hinnad kasvanud, mis omakorda teeb kallimaks lõpptoodangu, sealjuures kvaliteetsete vorstitoodete hinnad. Samas on Kirsbergi väitel tänavu hea viljasaak, tänu millele on pisut langenud jahu hind. „Nii oleme seni ära hoidnud UVICi ühe peamise toote, pelmeenide, hinnatõusu,“ ütles Kirsberg.

UVICi käive oli 2010. aastal  üle 13 miljoni euro. Tänavu peab ettevõte saavutatavaks 8-10% kasvu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077