Eesti tööstuse kasv Euroopas teistest mäekõrguselt üle

Eurostati andmetel oli Eesti tööstustoodangu kasv tänavu augustis võrreldes aastatagusega 22,7%, mis ületab Euroopa Liidu keskmist kasvu enam kui viis korda.

Euroopa Liidus kasvas tööstustoodang augustis aastases võrdluses 4,3%. Euroala kasv (17 riiki) oli 5,3%. Suurima kasvuga riikidest järgnes Eestile Iirimaa (+10,1%), Saksamaa (+7,8%) ja Rumeenia (+7,7%). Suurima tööstustoodangu vähenemisega olid Kreeka (-12,3%) ja Malta (-2,2%). Andmed avaldanud riikidest suutsid tööstustoodangu kasvu näidata augustis 17 ja langus oli viies riigis.

Võrreldes juuliga oli augustis suurim tööstustoodangu kasv Portugalis (+8,2%), Iirimaal (+4,4%) ja Itaalias (+4,3%). Suurimad langused olid Saksamaal (-3,0%), Rootsis (-2,7%) ja Bulgaarias (-2,1%). Euroopa Liidus oli võrreldes juuliga kasv 0,9% ja euroalal 1,2%.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara