Eesti tööstuse kasv Euroopas teistest mäekõrguselt üle

Eurostati andmetel oli Eesti tööstustoodangu kasv tänavu augustis võrreldes aastatagusega 22,7%, mis ületab Euroopa Liidu keskmist kasvu enam kui viis korda.

Euroopa Liidus kasvas tööstustoodang augustis aastases võrdluses 4,3%. Euroala kasv (17 riiki) oli 5,3%. Suurima kasvuga riikidest järgnes Eestile Iirimaa (+10,1%), Saksamaa (+7,8%) ja Rumeenia (+7,7%). Suurima tööstustoodangu vähenemisega olid Kreeka (-12,3%) ja Malta (-2,2%). Andmed avaldanud riikidest suutsid tööstustoodangu kasvu näidata augustis 17 ja langus oli viies riigis.

Võrreldes juuliga oli augustis suurim tööstustoodangu kasv Portugalis (+8,2%), Iirimaal (+4,4%) ja Itaalias (+4,3%). Suurimad langused olid Saksamaal (-3,0%), Rootsis (-2,7%) ja Bulgaarias (-2,1%). Euroopa Liidus oli võrreldes juuliga kasv 0,9% ja euroalal 1,2%.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Käsi­raamatud