Eastman kahekordistab Kohtla-Järve tehase tootmismahu

Keemiafirma Eastman Chemical Company laiendab juba teist korda oma Kohtla Järve tehase plastifikaatori Benzoflex tootmisliini. Sarnaselt esimesele laiendusele suureneb tootmismaht 11 000 tonni aastas.

Laiendus valmib 2012. aasta teise kvartali lõpuks. Eelmine laiendus valmis möödunud aasta lõpus ning suurendas samuti tehase tootmisvõimsust 11 000 tonni võrra. “Laiendused peegeldavad tõika, et nõudlus toodete järele, mis oleksid tavapärastele ftalaatidele alternatiiviks, kasvab jätkuvalt,” ütles Eastman Chemical Company plastifikaatoritootmise äridirektor Heidi Barnes. “Lisavõimsus aitab meie polümeeride ja keemiliste vahesaaduste segmendil rahuldada suurenevat nõudlust plastifikaatorite järele, milles ei oleks kasutatud ftalaate.”

Bensoehappe derivaati Benzoflexi kasutatakse katteainetes, liimides, hermeetikutes ja tihendites. Samuti antakse sellega painduvust polüvinüülkloriidile (PVC), mida kasutatakse väga mitmesugustel eesmärkidel, sealhulgas vinüülpõrandakatetes. Benzoflex plastifikaator ei ole ftalaat ning sobib tootjatele, kes otsivad alternatiivi tavapärastele ftalaat-plastifikaatoritele.

Eastman Chemical Companys töötab ülemaailma kokku ligikaudu 10 000 inimest. Rahvusvahelise ettevõtte peakontor asub USAs Tennessee osariigis Kingspordis. Eelmisel aastal oli ettevõtte müügikäive 5,8 miljardit dollarit.Eelmise aasta mais omandas Eastman Kohtla-Järvel asuva bensoehappetehase.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Käsi­raamatud