Autor: Elmar Ots • 13. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuressaare elektroonikatehas kaks korda suuremaks

Soome elektromehaanikatootja Incap kasvatab Kuressaare tehase kaks korda suuremaks. Ehitus valmib järgmisel suvel.

Incap sai tehasehoone omanikuga kokkuleppele, et lisaks 3600ruutmeetrise tööstushalli rendilepingu jätkamisele rajab omanik ka 3400ruutmeetrise juurdeehituse.

Järgmisel suvel valmivasse hoonesse kolitakse toodete koosteliinid, millele olemasolev hall olevat firma teatel kitsaks jäänud ning seal leiavad koha ka uute toodete valmistamiseks vajalikud seadmed.

„Meie hinnangul on Eesti endiselt konkurentsivõimeline riik tööstuslikuks tootmiseks,” kinnitab Incapi juhataja Sami Mykkänen. Eelkõige sihib Incap Eesti tehase laiendamisega Kesk-Euroopas tegutsevate tellijate allhankeid.Incapi tehas hakkas Saaremaal tööle 2006. aastal ning juurdeehitus rajatakse sellise varuga, et sedagi saaks vajadusel omakorda laiendada.Incapi Saaremaa tehases ja Tallinna kontoris töötab praegu 203 inimest.

Rööbiti Eestis tegutsemise laiendamisega käivitas Incap aga kodumaal ametiühinguga läbirääkimise Helsingi tehase töötajate sundpuhkusele saatmise üle. Tehase 62 töötajat ähvardab tellimuste nappuse tõttu kuni 1,5 kuu pikkune sundpuhkus.Peale Eesti ja Soome on Incapil tootmisüksus ka Indias.Incap valmistab ja hooldab elektroonilisi ja elektromehaanilisi seadmeid ning komponente. Näiteks toodab Incap ABBle elektrimootori rootoreid ja nende mähiseid ning Tulikivi elektrikeristele juhtelektroonikat, mis võimaldab leiliruumi kuumust reguleerida 1kraadise täpsusega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077