ABB investeeris Jüris 2 miljonit eurot tootmisse ja inseneridesse

ABB avab neljapäeval Jüris uue tooteliini ja insenerikeskuse, millesse investeeriti üle 2 miljoni euro ja luuakse ligikaudu 50 uut töökohta.

ABB Jüri madalpingeajamite tehases alustab tööd päikeseenergia alaldi PVS300 tooteliin. ABB väitel on tooteliini valmistatav toode maailmas uuenduslik, kuna võimaldab oluliselt suurendada taastuvenergiaallikate kasutuselevõttu. Eesti ABB inseneride jaoks oli esmakordne osaleda niivõrd suuremahulise toote väljaarendamises. Uuel tooteliinil saab tööd 20-30 inimest, lisaks tootmis- ja kvaliteediinsenerid.

Ka uus insenerikeskus vajab hulga uut tööjõudu. Juba praegu on seal tööl 19 inseneri, juurde vajatakse veel umbes 20 inseneri. „Eestil on probleem kvalifitseeritud inseneride vähesusega,“ rõhutab ABB kommunikatsioonispetsialist Sven Sommer.

Insenerikeskus hakkab peamiselt tegelema elektromehhaanilise projekteerimise, mittestandardsete madalpingeajamite rakenduste projekteerimise ja arendusega, müügieelse toetuse ning toodete testimisega seotud protseduuride väljatöötamisega.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Kalev otsib TEHNIKAJUHTI

Kalev AS

23. november 2017

Trendsetter Europe is looking for an ENGINEERING MANAGER

Tammiste Personalibüroo OÜ

28. november 2017

Hilti otsib MÜÜGIESINDAJAID

Manpower OÜ

06. detsember 2017

Teabevara