Alkoholitootjate turuosa endiselt salaviina käes

Alkoholitootjate Liidu andmetel olid esimese poolaasta kange alkoholi müügikasvud niivõrd väikesed, et suur osa alkoholiturust on endiselt illegaalse turu käes.

Esimesel poolaastal müüdi Eestis 7,7 miljonit liitrit ja eksporditi 2,3 miljonit liitrit kanget alkoholi. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas alkoholi müük siseturule tänavu esimesel poolaastal 9% ning eksporti kasvatati 8%. "Esimese poolaasta väike müügikasv alkoholitootjate olukorda kuigivõrd ei paranda, see näitab pisukest majanduse elavnemist ja üldise ostuvõime paranemist, kuid see ei anna veel märku illegaalse alkoholi turuosa tagasivõitmisest legaalsele turule," ütles Alkoholitootjate Liidu juhatuse esimees Janek Kalvi. "Tänavu esimese poolaasta müük jäi vaid 58 protsendile 2008. aasta sama perioodi kange alkoholi müügist," lisas Kalvi.

Alkoholitootjate Liidu andmetel oli kange alkoholi välisturgudele müügi osakaal tänavu esimesel poolaastal 23 protsenti, mis võrreldes 2010. aasta esimese poolaasta 30-protsendilise ekspordi osakaaluga langes seitsme protsendi võrra.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara