Proos: Saksamaal toimuvat tunneme poole aasta pärast

ASi Favor nõukogu esimees Almar Proos ütleb, et Saksamaal toimuvat tunnevad Eesti tööstused suures plaanis alles mõne kuu või poole aasta pärast.

„Loomulikult, kui majanduskasv aeglustub ja on vähem bisnist, on see halb,” ütles metallitööfirma Favor nõukogu esimees Almar Proos. „Samas on kohe pärast värskeid uudiseid majanduslanguse kohta Euroopas ja sealhulgas Saksamaal midagi konkreetset raske öelda. Saksamaal toimuv annab suures plaanis (Eestis, toim.) tunda kuude või alles poole aasta pärast. Ma ei oska praegu öelda, kui suur see probleem on ja milliseid sektoreid see langus hõlmab.“

Proosi sõnul pole Favor Saksamaal siiani mingit müügilangust tunnetanud. „Me ei ekspordi Saksamaale just väga palju, kuid meie eksport on pidevalt kasvanud,“ kinnitas Proos. „Meil on Saksamaal klientideks erinevad firmad ja nad ostavad erinevatel põhjustel erineval ajal erinevalt. Mingi arenguruum on ühes kohas, teisal jälle kukub midagi ära.“

Favor ekspordib Saksamaale detaile masinatööstusele.

Osale arutelus

  • Väinu Rozental

Toetajad

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Käsi­raamatud