Autor: Tanel Raig • 4. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keemia Grupi eksjuht asub tööle Eleringis

Augusti algusest asus Eleringi gaasituru arendamise projektijuhina tööle kümme aastat ASi Viru Keemia Grupp juhtinud Janek Parkman. Uuel töökohal saab tema põhiülesandeks Eesti gaasituru arendamiseks vajalike tegevuste läbiviimine.

Janek Parkman oli Viru Keemia Grupi juhatuse esimees aastatel 1999-2009. Viimasel paaril aastal on ta tegelenud erinevate ettevõtete konsulteerimise ja nõustamisega ning olnud Eesti Energia AS nõukogu liige. Seoses Eleringi tööle asumisega on ta esitanud avalduse Eesti Energia nõukogust lahkumiseks.

Parkman on lõpetanud Estonian Business Schooli rahvusvahelise ärijuhtimise bakalaureuseõppe ning Stockholmi Majandusülikooli magistriõppe ärijuhtimise erialal.

Elering sai gaasialase kompetentsi väljatöötamiseülesande Vabariigi Valitsuselt eelmise aasta novembris. Eleringi, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ning ettevõtte Pöyry Management Consulting (UK) Ltd koostöös valmib käesoleva aasta oktoobri lõpuks Eesti gaasituru liberaliseerimise plaan. Kava koostamisel konsulteeritakse ministeeriumide ja teiste riigiasutustega, samuti erinevate turuosalistega, sealhulgas Eesti Gaasiga.

Gaasituru liberaliseerimise kava eesmärk on anda globaalse gaasituru võimalike arengute valguses vastus Eesti gaasituru arendamise võimalustest ja mudelitest, ülekandesüsteemi eraldamisest tootmise- ja müügitegevusest ning vajalikest infrastruktuuri investeeringutest gaasimajanduses. Samuti analüüsitakse erinevate tariifimudelite kasutamise mõjusid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077