Autor: Tanel Raig • 28. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Advokaadibüroo selgitab hommikuseminaril uut keskkonnatasude maksmise korda

Teisest kvartalist muutus keskkonnatasude maksmise kord. Uue korra selgitamiseks korraldab advokaadibüroo GLIMSTEDT hommikuseminari „Keskkonnatasu maksja maksumaksjana – õigused ja kohustused“.

Alates 2011. a II kvartalist on keskkonnatasu maksja kohustatud saastetasu, vee erikasutusõiguse tasu ja maavara kaevandamisõiguse tasu arvestama ja tasuma uue, põhjalikult muudetud süsteemi kohaselt. Enamik keskkonnatasu maksjaid pidi muudetud  korra järg käituma juba 25. juulil, kui arvestasid keskkonnatasu ja tasusid seda uute reeglite järgi. GLIMSTEDTi keskkonnaõiguse advokaadi Mirjam Vili sõnul on keskkonnaministeerium küll tutvustanud elektroonilist keskkonnatasu deklareerimise korda, kuid vähem on räägitud sellest, et keskkonnatasu maksja on nüüdsest võrdsustatud maksumaksjaga ja keskkonnatasu suhtes rakendatakse maksukorralduse seaduses maksu kohta sätestatut. Mida need muutused endaga kaasa toovad tutvustataksegi 11. augustil Olümpia hotellis toimuval hommikuseminaril. Seminarile on oodatud eelkõige ettevõtete juhte ja isikuid, kes vastutavad ettevõttes keskkonnatasude arvestamise ja tasumise eest, kuid ka kõiki teisi, kes vajavad muudatustega seonduvate otsuste tegemiseks lisainformatsiooni.

Mirjam Vili räägib seminaril millised on keskkonnatasu maksja kui maksumaksja õigused ja kohustused, kuidas peab keskkonnatasu maksja keskkonnatasu uue korra kohaselt arvestama ja tasuma, milline on Keskkonnaameti ning Maksu- ja Tolliameti pädevus.

GLIMSTEDTi maksuõiguse advokaat Marko Saag räägib milles seisneb Keskkonnaameti teostatav üksikjuhtumite kontroll ja revisjoni läbiviimine, millised võimalused on Keskkonnaametil ning Maksu- ja Tolliametil sunnivahendite kohaldamiseks ja kuidas toimub sundtäitmine?

Seminarist osavõtt maksab 50 eurot ning registreerida saab advokaadibürooga kontakteerudes kuni 5. augustini. Täpsemat infot seminari kohta leiab SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077