Autor: Tanel Raig • 26. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Matek ehitab uue tehase

Matek ja ehitusfirma Nordecon Pärnu tütarfirma Eston Ehitus kirjutasid alla ehitustöövõtulepingule, millega rajatakse Matekile 7700 m2 suurune uus tehasehoone.

Tehas rajatakse Pärnu Rääma linnaosasse Niidu ettevõtluspiirkonnas 30 296 ruutmeetri suurusele kinnistule. Mateki tegevdirektori Sven Matsi sõnul on eesmärk toota uues tehases aastas 120 000 ruutmeetrit tasapinnalist elementi ning 10 000 ruutmeetrise põrandapinnaga ruumelementi. „See oleks tootmismahu kahekordistamine võrredles praegusega,“ kinnitab Mats. Seni on Matek tegutsenud rendipinnal, mis Matsi sõnul on tulenevalt ettevõtte tehnoloogilisest arengust ebaratsionaalseks jäänud.

Projekti kogumaksumuseks koos kinnistu ostu, ehituse ja tehnoloogilise sisseseade ümberkolimisega on 3,5 miljonit eurot, mida finantseeritakse osaliselt omavahenditest ning osaliselt pangalaenuga. Ehitusprojekti omanikujärelvalvet teostab AS Telora-E ning projekteerijaks oli AS Meistri Projekt. Uus hoone peab valmima järgmise aasta veebruaris. Tehases saab tööd kuni 150 inimest.

Mateki 2010. aasta realiseerimise netokäive oli 138,8 miljonit eesti krooni ning kasum 10,67 miljonit eesti krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077