ABB ostab end trafoärisse

Energeetika- ja automaatikatehnoloogia kontsern ABB Grupp ostab Trasfor Grupi, et laiendada tooteportfelli trafode segmendis.

Trasfor on kuivtrafode ja induktorite tootja madal- ja keskpinge rakendustele. Ettevõte toodab mitmeid spetsiifilisi seadmeid ajamitele, raudteeveeremitele, avamere tuuleenergia ja teistesse taastuvenergial põhinevatesse elektritootmise valdkondadele ning paljudele muudele tööstusharudele nagu näiteks laeva-, nafta- ja gaasitööstus.

Trasfor Grupi eelmise aasta müügitulu oli ligikaudu 130 miljonit dollarit ning ettevõttes on 380 töötajat. Trasforil on tootmisüksus Šveitsis Lugano lähedal ning kaks tehast Itaalias. Pooled leppisid kokku mitte avalikustada tehingu rahalisi üksikasju.

Kuivtrafod on trafoäri kasvav valdkond ja nendes kasutatavad isolatsioonimaterjalid, nagu vaik õli asemel, muudavad need tuleohutumateks ja vähendavad mõju keskkonnale.

Trasfori ost oli ABB Grupile juba kolmas ostutehing viimase kahe nädala jooksul – varem omandati elektriautode laadimistehnoloogiate ettevõte Epyon B.V. ning tselluloosi- ja paberitööstuse seadmeid tootev firma Lorentzen & Wettre.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara