Autor: Tanel Raig • 7. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TERE sõlmis hinnaleppe

TERE piimatööstus leppis piimatootjaga Halinga OÜ kokku, et tööstus hakkab tootjale piima eest maksma vastavalt Euroopa Liidu keskmisele hinnale.

Tegemist on esimese taolise lepinguga Balti riikides, mille eeskujul loodab TERE lähiajal sõlmida lepinguid veel mitme teisegi tootjaga. Halinga juhi Raul Peetsoni sõnul on ettevõtted koostööd teinud juba 1996 aastast. “Tänaseks oleme jõudnud selgele arusaamisele, et sõlmitud leping on poolte jaoks parim lahendus. Ei ole mõistlik raisata ressurssi pidevatele hinnaläbirääkimistele, mida seni oleme teinud,” leiab Peetson. Tema kinnitusel on Euroopa piimahind ja selle kujunemismehhanism rohkem prognoositav. Stabiilsus on tootja jaoks väga oluline ja aitab realiseerida investeerimisprogrammi, sõnab Peetson.

TERE juhataja asetäitja Ülo Kivine nõustub, et uus koostöövorm tagab põllumehele stabiilse hinna. Tööstusele annab see aga kindla toorainebaasi. “Kui lähtume Euroopa Liidu keskmisest, siis meie piirkonnas aegajalt kerkivad anomaaliad ei pääse nüüdsest põllumeeste rahakoti kallale,” ütleb Kivine. Ta kinnitab, et läbirääkimised sarnase lepingu sõlmimiseks on alanud veel paari tootjaga ja uudiseid selle kohta on oodata lähiajal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077