Ülo Pärnits ostis Eesti suurima madratsite tootja

Ülo Pärnitsale kuuluv AS Mainor omandas täna Eesti suurima madratsite ja voodite tootja Tarmel Furniture.

Tarmel Furnituril on 2007. aastal valminud 11 000 m² tootmishoone, mis võimaldab anda aastas toodangut 15 miljoni euro ulatuses. Seni on suudetud kasutada vaid pool tootmisvõimsust. Mainor plaanib laiendada Tarmel Furniture müüki Madalmaadesse ja kahekordistada tehase toodangut. Praegu ekspordib Tarmel Furniture üle 90% toodangust Skandinaaviasse ja annab tööd rohkem kui sajale inimesele.

Puumelile kuulub ka Baltimaade suurim pehme mööbli vedruplokkide tootja Baltic Pocket OÜ, mis alustas tegevust 2008. aastal ja mille toodangust 60% läheb eksporti. Kuna vedruplokkidele on praegu soodne turuseis, kavatseb AS Mainor tootmist mitmekordistada.

OÜ Puumel kuulus võrdsetes osades Heldur Lepale, Hans Mätlikule, Aare Palootsale, Ülo Pärnitsale ja Ain Saarmannile. 

Mainor on Eesti kapitalile kuuluv arendusfirma. Kontserni põhitegevusalad on Ülemiste City Targa Äri Linna arendamine, haridus (Ettevõtluskõrgkool Mainor), energeetika, sh tuuleenergeetika (AS Dvigatel-Energeetika, OÜ Mainarendus, AS Vaivara Wind), puidu- ja metallitööstus (OÜ Askala, AS Rekman, OÜ Dvigatel Regital) ning keskkonnatehnoloogia projektide teostamine (OÜ Doranova Baltic). Kontsernis töötab 260 inimest.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara