Autor: Alyona Stadnik • 5. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarmo Noop: riik hoolitsegu elektritarbijate eest

A Le Coq juhi Tarmo Noopi sõnul peaks riik nõudma Eesti Energialt läbipaistvat arvestust ning seisma ettevõtete ning kodanike eest.

Noop lisas, et kui elektriarve suurenemine kokkuvõttes ettevõtte kulusid ei muuda, siis pole väga oluline teada, kui palju elektri hind tõuseb. Samas arvas ta: „Loomulikult võiks riigiettevõttelt nõuda arve- ning hinnakujunduse läbipaistvust.“

Noop ei oska enda sõnul öelda, miks Eesti Energia elektri hinnatõusu täpset suurust varjab. „Arvan, et kuna on tegemist riigiettevõttega, siis avalik arvepidamine ja läbipaistev arvestus on elementaarne. Seda peaks riik nõudma ning seisma nii oma ettevõtete kui ka kodanike eest,“ märkis Noop.

Eesti Energia esitas  Konkurentsiametile analüüsimiseks põlevkivi ja elektrienergia hinnad ning müügimarginaali. Eesti Energia Kaevanduste ja Narva Elektrijaamade hinnad on kulupõhised ning nende ülevaatamise vajaduse tingib keskkonnamaksude tõus. Uued hinnad jõustuvad kõige varem 2012. aasta alguses. Kõikide muudatuste tulemusena suureneks taotluse kinnitamise puhul levinuimas Kodu 1 hinnapaketis keskmine igakuine elektriarve ca 1,6 eurot ehk ligi 6%.

Eesti Energia varjab, kui palju tõuseb elektrihind, põhjendades seda sellega, et nad ei hakka inimesi erinevate numbritega eksitama. Tähtis olevat vaid hinnatõusu lõppmõju ning see olevat 6%.

 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077