Ericsson  lisab Tallinna tehasesse 20 miljonit eurot

Ericsson investeerib oma Tallinna tehasesse tänavu 300 miljonit krooni (19,17 miljonit eurot), millega tagab lähiaastateks vajalikud tootmisvõimsused neljanda põlvkonna tugijaamade valmistamiseks.

Ericssoni kontserni tütarettevõttel Ericsson Eestil on kavas sellel aastal investeerida Tallinna tehases ligi 300 miljonit krooni uutesse tootmisliinidesse ning testseadmetesse. Eelmisel aastal investeeris ettevõte 197,1 miljonit krooni (12,6 miljonit eurot) ja 2009. aastal 166,9 miljonit krooni (10,67 miljonit eurot). Kõik investeeringud olid suunatud uue tootmistehnoloogia kasutuselevõtuks, et tagada piisav tootmisvõimsus tellimuste täitmiseks. Eelmisel aastal tehti suuremad  investeeringud kolme uue ladumismasina liini ning neljanda põlvkonna testseadmete soetamiseks.

Peale tänavu kavandatavat 300 miljoni kroonist investeeringut vastavad ettevõtte tootmistingimused neljanda põlvkonna tugijaamade tootmisnõuetele ning ettevõte on taganud vajalikud tootmisvõimsused lähiaastateks.

Ettevõte märgib oma majandusaasta aruandes, et viimaste aastate suured investeeringud on teoks saanud tänu EASi toetusele. „Eelmistel aastatel toetuse saamine tööstusettevõtja tehnoloogiainvesteeringu programmi raames aitas kindlustada jätkuvaid investeeringudi Eestisse ja ja innovaatiliste ning kõrge lisandväärtusega toodete valmistamise Tallinna tehases,” kirjutab ettevõte aruandes.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara