Autor: Kadrin Karner • 17. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere alustas eksporti Aasiasse ja Ladina-Ameerikasse

Piimatööstusettevõtte Tere Põlva tootmisüksus on eksportinud oma tooteid juba Egiptusesse, Taisse ja Lõuna-Koreasse, juuni lõpus läheb saadetis Venezuelasse, teatas ettevõte.

Tere ekspordijuhi Nikolai Timofejevi sõnul on tänaseks Tere Põlva tootmisüksuses valmistatud tooted jõudnud Egiptusesse, Taisse ja Lõuna-Koreasse. „Juuni lõpus valmistame ette esimese partii piimatooteid Venezuelasse ning lähiajal on plaanis jõuda Tere toodetega ka Indoneesiasse ja Malaisiasse. Teatud riikide toidutraditsioon näeb ette HALAL-sertifikaadi olemasolu,“ ütles Timofejev.

Sertifitseeritud on Tere Põlva tootmisosakonnas valmistatud lõssipulber, petipulber, vadakupulber, Hapustatud (Lactic) või ja rõõsakoorevõi.

HALAL-sertifikaat antakse toodetele, mille tootmisprotsess viiakse läbi ranges vastavuses Islami (Araabia) standardi ning ettevõttes rakendatud HACCP ning ISO-nõuetega. Samuti peavad vastama HALAL-nõuetele kasutatud tooraine, põhimaterjalid ja pesuaine. HALAL-sertifikaati omavad tooted on lubatud moslemitele tarbimiseks.

AS Tere annab tööd rohkem kui 600 inimesele. Tere tootenimekirjas on kokku üle 170 piima- ja juustutoote, mis kuuluvad kaubamärkide Tere, Mumuu, Meloodia Hellus, Merevaik, Kohuke, Natural ja Emma alla.

Eesti Toiduainetööstuse Liit nimetas AS Tere Eesti suurima ekspordikäibe ja suurima ekspordi kasvuga toiduainetööstusettevõtteks. Tere müüs mullu välisturgudele erinevaid piimatooteid kokku 650 miljoni krooni eest.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077