Autor: Birjo Must • 14. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma suurima toorainekaupleja kasum tõusis 47%

Maailma suurima toorainekaupleja Glencore International Plc kinnitusel kasvas ettevõtte kasum esimeses kvartalis 47%, kasvu põhjuseks on toorainete kasvavad hinnad ja tugevam globaalne nõudlus.

Šveitsi põhine ettevõte Baar teatas täna, et puhaskasum kasvas 1,3 miljardile dollarile, võrreldes 886 miljoni dollariga aasta varem. Müük kasvas samal ajal 39% 44,2 miljardi dollarini.

Glencore korraldas möödunud kuul 10 miljardi dollari suuruse IPO, müües aktsiaid Londonis ja Hongkongis käesoleva aasta suurimal IPO-l maailmas. Tooraine  kauplemise tingimused on sel poolaastal olnud “väga soodsad” ja Glencore tulu potentsiaal on turu poolt “alahinnatud”, ütles  Deutsche Bank AG 6. juuni raportis, millega pank soovitas aktsiat osta.

“Meie esimese kvartali tulemused näitavad, et Glencore pakub jätkuvalt head omakapitali tootlust,“ sõnas Glencore tegevjuht Ivan Glasenberg teates.

Lisaks kaubandustegevusele tehaseid ja kaevandusi omava Glencore aktsia tõusis eile Londoni börsil 2,7% 523,4 pennini, kasvatades sellega turuväärtust 36,2 miljardit naela (59 miljardit dollarit). Alates 19. mai IPO hinnast 530 penni on aktsia on kukkunud 1,2%.

„Glencore on 2011. aastaks jätkuvalt hästi positsioneeritud,“ ütles ettevõte tänases teates. “Hoolimata hiljutisest tooraine hinna volatiilsusest usuvad juhid, et meie peamiste toorainete põhilised alused on toetavad ja et majanduse aktiivsus ning nõudlus tooraine järele on jätkuvalt hea.“

Glencore teatas aprillis, et plaanib eraldada IPOst teenitud vahenditest umbes 5 miljardit dollarit kapitalikulutustele järgmise kolme aasta jooksul.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077