Autor: Tanel Raig • 14. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CV Online: Tööandjad töötajatest palgatõusu osas optimistlikumad

CV Online läbiviidud küsitlusest selgus, et kuigi 39% tööstuse valdkonna tööandjatest kavatseb veel tänavu palku tõsta, siis sektori töötajatest ja tööotsijatest julgeb palgatõusu loota vaid 17%.

CV Online turundusjuhi Heikko Grossi väitel on tootmise ja töötlemise sektoris märgata keskmisest suuremat valmisolekut palku tõsta. Küsitlusele vastanud tööstusettevõtetest plaanib 39% palku tõsta veel selle aasta sees. Kõigi valdkondade peale kokku oli vastav näitaja 21%. Sama valdkonna töötajatest ja tööotsijatest julgevad aga palgatõusu loota vaid 17%. 8% vastanutest nägi võimlaust isegi palgalanguseks.

Tootmise ja töötlemise sektoris on keskmisest kõrgem valmisolek palku tõsta ka aastal 2012. Järgmiseks aastaks plaanib tööstuses tööandjatest palgatõusu 72% vastanutest. Kõigi valdkondade lõikes planeerib palku tõsta ligi 60% tööandjatest. Üle kolmveerandi palgatõusudest jääb vahemikku 1-20%, lisab Gross

Tootmise valdkonna töötajad ja tööotsijad on tööandjatest pessimistlikumad ka järgmise aasta suhtes. Palgatõusu prognoosib neist vaid 54% ning palgalangust 4%. „2011. aasta tagasihoidlik palgatõusu prognoos võib tuleneda nö mõistvast suhtumisest tööandjatesse – tajutakse majanduse elavnemist ja soovitakse sellest osa saada, ent ollakse nõus väikese ajalise lõtkuga,“ kommenteeris Gross töötajate ja tööotsijate prognoose palgatõusu osas.

CV Online viis küsitluse läbi mai lõpus, kui päris erinevate valdkondade tööandjatelt, millised on nende plaanid töötasudega ja uute töötajate palkamisega. Küsitlusele vastas ligi 150 tööandjat, neist 20 tööstuse valdkonnas. Võrdluseks küsiti ka töötajaid ja tööotsijaid, kelledest vastas küsitlusele üle 7500 inimese.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077