Autor: Anu Jõgi • 17. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rosneft loobus tehingust BPga

Rosneft loobub strateegilise liidu loomisest Briti BPga ja on valmis otsima uusi partnereid Arktika projektide jaoks, kirjutab lenta.ru Interfaksi allika jutule toetudes.

Varem oli teatatud, et ettevõtted ei jõudnud läbirääkimistega kavandatud ajaks valmis. Ametlikult pole läbirääkimiste katkemisest teatatud.

Selle aasta jaanuaris leppisid Rosneft ja BP kokku Arktika koostööprojektis ja aktsiavahetuses, mis pidi teoks saama veel enne veebruari lõppu. Siiski tuli seda tähtaega kaks korda edasi lükata. Selle põhjuseks oli Vene konsortsium AAR (Alfa, Access, Renova), kellele kuulub kahe peale BPga Venemaa naftakompanii TNK-BP.

BP Vene parterid teatasid, et BP koostöö Rosneftiga kahjustab aktsionäride lepingut TNK-BPs, millele järgnes asja arutamine rahvusvahelistes kohtutes.

Aprillis kirjutas Financial Times, et Rosneft otsib Arktika koostöö jaoks aktiivselt uusi partnereid. Õrnalt on koostöö perspektiive arutatud Totali ja Exxon Mobili esindajatega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077