Rakvere Lihakombinaat loobub kunstlikust maitsetugevdajast

Rakvere Lihakombinaat loobub 2011. aasta jooksul järk-järgult kunstliku maitsetugevdaja kasutamisest kõikides singitoodetes. Lisaks vähendab lihatööstus igal aastal toodete retseptipõhist soolasisaldust 3% võrra ja kokkuvõttes väheneb keskmine soolasisaldus toodetes 2014-ks aastaks kuni 15%.

Rakvere Lihakombinaat tõi turule viis uut suitsusinki, milles on vähem soola ja ei ole kasutatud kunstlikku maitsetugevdajat E621.

Rakvere Lihakombinaat loobub selle aasta jooksul järk-järgult kunstliku maitsetugevdaja E621 kasutamisest kõikides suitsetatud singitoodetes.

„Üks osa lihatoote tervislikumaks muutmisel on soola järk-järguline vähendamine ja kunstlikust maitsetugevdajast loobumine, sest soola vähendamine lihatoodetes on oluline inimeste südame ja veresoonkonna haiguste vähendamiseks ning eluea pikendamiseks,“ selgitas Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektor Triin Lõoke.

Soola vähendamine ja kunstlikust maitsetugevdajast loobumine lihatoodetes on Rakvere Lihakombinaadi lähiaastate tervislikuma lihatoote programm, mille raames vähendatakse igal aastal toodete retseptipõhist soolasisaldust 3% võrra ja kokkuvõttes väheneb keskmine soolasisaldus toodetes 2014-ks aastaks kuni 15%.

ASi Rakvere Lihakombinaat toodang põhineb peamiselt Eestis kasvatatud lihal. Läbi Ekseko seakasvatussüsteemist, kuhu kuulub Eestis 26 seafarmi, tuleb Rakvere Lihakombinaati aastas 255 000 siga, lisaks ostab Rakvere Lihakombinaat lihatööstuse tarbeks 15 500 veist.

Ettevõttes töötab enam kui 900 inimest. Lisaks emaettevõttele AS Rakvere Lihakombinaat kuuluvad lihatööstuskontserni veel seakasvatusettevõte AS Ekseko, Rigas Miesnieks ja Jelgavas Galas Kombinats Lätis ning Klaipedos Maisto Mesos Produktai Leedus.

Osale arutelus

  • Silvia Kruusmaa

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

HILTI is looking for a SALES REPRESENTATIVE

Manpower OÜ

03. november 2017

Tööstusliidrid

Teabevara