Autor: Alyona Stadnik • 6. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalev: suhkru ja kakaoubade hinnalangus ei jää püsima

Kalev Chocolate Factory ASi juhatuse liikme Kaido Kaare sõnul on nad mõni päev näinud suhkru ja kakaoubade hinna langust, kuid neid see otseselt ei mõjuta ning tulevikus hinnatõus jätkub.

 „Pikemas perspektiivis hinnatõus jätkub," kommenteeris Kaare, lisades, et ka viimasel ajal on hinnad jõuliselt tõusnud.

Kaare lisas, et maailmaturul ja börsil on näha langust, aga see on paari päeva või nädala küsimus. "Nii madalale tasemele hinnad kindlasti ei jää. Nädalaaegne hinnalangus ei jõua tarbijateni ja ka ettevõtted sellest midagi ei võida," nentis Kaare. Ta täpsustas, et ettevõtetel on lepingud tehtud pika aja peale.

"Me ei ole sellest hinnast sõltuvad. Tulevikus, kui on tõesti dramaatiline hinna alanemine, siis me saame teha uued lepingud madalamate hindadega," sõnas Kaare.

Eilne kauplemispäev tõi mullistunud tooraineturule omamoodi krahhi, kui nafta, hõbeda ja paljude teiste toorainete hinnad kukkusid ligi 10%. Tooraine hinnad on langenud juba nädal aega ning täna on langus jätkunud. Suhkur on nädalaga odavnenud 6,2% ning kakaooad 8,5%. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077