LHV: Tallinna Vee aktsia endiselt riskantne

Vaatamata tugevatele kvartalitulemustele on Tallinna Vee tulevik jätkuvalt ebaselge ja ettevõtte aktsiatesse investeerimise riski-tulu suhe pole meie jaoks atraktiivne, kommenteeris veefirma esimese kvartali majandustulemusi LHV vanemanalüütik Kristo Oidermaa.

“Tallinna Vee esimese kvartali finantstulemused ületasid LHV ootusi,” sõnas Oidermaa.
Oodatust tugevamad tulemused olid tema sõnul põhjustatud nii paranenud põhitegevuse tulemist kui ka ühekordse iseloomuga finantstuludest.

“Ettevõtte käive oli prognoositust 1,4% kõrgem ning ärikasum koguni 16%,” lausus Oidermaa. "Konkurentsiamet jälgib eeldatava tariifide metoodika puhul eelkõige ärikasumi rida ning aastases võrdluses paranes ettevõtte ärikasum 2,9%.”
Väike kasv oli Oidermaa hinnangul põhjustatud 1,4%-lisest käibekasvust ning samuti toetas ärikasumit muude tulude pool.

Analüütik lisas, et puhaskasumi 53%-line kasv tuli aga Tallinna Vee edukast intressiriski maandamise poliitikast ning põhitegevuse ärikasumi kasv oli vaid 1,7%.

Vaatamata tugevatele kvartalitulemustele on LHV hinnangul Tallinna Vee tulevik jätkuvalt ebaselge, kuna konkurentsiamet pole uusi veetariife veel kinnitanud. “Eelpool mainitud riski tõttu ei ole ettevõtte aktsiasse investeerimise riski-tulu suhe meie jaoks atraktiivne ning seetõttu on LHV soovitus Tallinna Vee aktsiale Müü,” sõnas Oidermaa.


Osale arutelus

  • Birjo Must

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

HILTI is looking for a SALES REPRESENTATIVE

Manpower OÜ

03. november 2017

Tööstusliidrid

Teabevara