Autor: Raivo Sormunen • 27. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tooraine hinnatõus aitab ABB kasumil paisuda

Šveitsi energeetikaseadmete tootja ABB näitas aasta esimeses kvartalis viimase kahe aasta suurimat käibekasvu ja 41 protsendist kasumi paranemist.

Eestiski tehaseid omava ABB kvartalikasum tõusis aastataguselt 464 miljonilt 655 miljoni dollarini, kuid jäi siiski samas veidi alla analüütikute poolt keskmiselt oodatud 680 miljoni dollarisele kasuminumbrile, vahendab Wall Street Journal. Samas 8,4 miljardi dollarine käive (kasv aastatagusega 21%), ületas analüütikute 7,85 miljardi dollarist konsensust.

„Meil oli väga tugev kvartal. Me näeme, et USA ja Euroopa turud on hakanud taastuma ja Hiina, India ja Lähis-Ida on jätkuvalt tugev, nii et me näeme 2011. aastal jätkuvat (tulemuste) paranemist,“ märkis aruandes ettevõtte juht Joe Hogan.

ABB sõnul annavad tõusnud kütusehinnad ja muud kulud klientidele rahalisi vahendeid ning suunavad neid suurendama oma efektiivsust ja tootlikust. Energeetikaseadmete tootja tellimused on kasvanud 25 protsenti. ABB näeb aruande kohaselt jätkuvat tugevust madalpinge toodete ja osade automaatikaseadmete osas, Hiinast on tulemas suured tellimused energiasüsteemidele ja  aasta teises pooles on oodata suuremat nõudlust generaatorite järele.

ABB aktsia on täna kella 11.00 tõusnud Zürichi börsil 22,97 Šveitsi frangini ehk 1,8%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077