Autor: Väinu Rozental • 23. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: alandame kodukulusid läbi energiasäästu

Majandusminister Juhan Parts ütles elektri hinna tõusu teemat kommenteerides, et IRL seisab endiselt kodukulude alandamise eest ning üks võimalus seda teha on investeerida energiasäästu.

"IRL seisab kodukulude alandamise eest ning koalitsioonileppes on sees mitmed selleks tarvilikud sammud, näiteks alates 2013. aastast kaotatakse maamaks kodualuselt maalt ja energia tarbimisega seotud kulude vähendamiseks suunab riik suures mahus investeeringuid kodude ja avalike hoonete energiasäästlikuks tegemiseks," ütles Parts uudisteportaalile Delfi.

Partsi sõnul on elektri tulevase vabaturuhinna osas läbi käinud hinnangute puhul tegemist puhtalt spekulatsioonidega ning elektri tegelik hind kujuneb turul.

Parts rõhutas, et elektri vabaturust rääkides tuleb tähele panna seda, et see ei puuduta võrgutasusid, mis on suuremad kui elektrienergia tariif (näiteks Eesti Energia Kodupakett1 kohaselt moodustab võrgutasud 64,68 endist senti ja energia enda tariif 49,88 senti).

Rahandusministeeriumi kevadine majandusprognoos pakub elektri hinna tõusuks pärast kaht aastat 15 protsenti, aga näiteks riigikogu keskfraktsiooni liige Lembit Kaljuvee pakkus tõusuks läbi võrgutasude tõstmise 30-40 protsenti.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077