Autor: Anne Oja • 19. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Horizoni I kvartali müük kasvas aastaga 54%

Kehras asuva Horizoni esimese kvartali kasumimarginaal tõusis rekordiliselt 25 protsenti, müük kasvas 54 protsenti.

Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi (Horizon) käive ulatus 14,7 miljoni euroni ja jõupaberitootja näeb suure globaalse nõudluse püsimist, teatas ettevõte.

„Talvekuude suurema energiatarbimisega kaasnevad küll kõrgemad kulud, kuid sellele vaatamata olid kvartalitulemused imehead. Kvartali kogutoodang ulatus ligi 18 000 tonnini jõupaberit, mis kõik sai müüdud. Näeme endiselt suurt nõudlust meie sihtturgudel üle maailma,“ kommenteeris Horizoni juhatuse esimees Ashwani Sharma.

„Nõudlus on seni kasvanud arenevatel turgudel, kuid meie tootekategoorias on näha hinnatõusu ka põhjapoolkeral,“ lisas ta. „Nägime, kuidas arenevate turgude nõudlus läinud aastal kiirelt kasvas ning usume, et 2011. aastal püsib tugev globaalne nõudlus.“

Sharma sõnul annavad head tulemused alust investeeringutega jätkamiseks 2011. aastal, et tõsta Horizoni konkurentsivõimet välisturgudel. „Mõned uued projektid on juba alanud, et uuendada tootmisseadmeid,“ märkis ta.

Horizon on Eesti ainus pakkematerjaliks mõeldud jõupaberi tootja ning ettevõte ekspordib toodangut 50 riiki. Singapuri päritolu globaalse kontserni Tolaram Group täisomanduses olev Horizon on oluliselt määral kaasajastanud tehase sisseseadet; viimasel kümnel aastal on investeeritud ligikaudu 70 miljonit eurot. Alates 1995. aastast, mil paberivabriku omandas Tolaram Group on ettevõte märkimisväärselt investeerinud toodangu kvaliteedi tõstmisse, ettevõtte efektiivsusesse ja keskkonnakaitsesse.

Ettevõtte 2010. aasta käive oli 52 miljoni eurot ning puhaskasum 8,6 miljonit eurot, puhaskasumi marginaaliga 16,5 protsenti.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077