Autor: Silvia Kruusmaa • 14. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luman jätkab Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimehena

Täna toimunud Eesti Kaubandus-Tööstuskoja korralisel üldkoosolekul valiti Kaubanduskoja juhatus ja juhatuse esimees ning kinnitati eelmise majandusaasta aruanne. Toomas Lumanile oli see üheksas kord juhatuse esimeheks valituks osutuda.

Üldkoosolekust võtsid osa 214 Kaubanduskoja liikmesettevõtet või nende volitatud esindajat. Päevakorras oli majandusaasta aruande ärakuulamine ja kinnitamine ning juhtorganite valimised. Päevakorravälise sõnavõtuga esines Kaubanduskoja liikmetele rahandusminister Jürgen Ligi.

Kaubanduskoja juhatuse liikmeteks olid Kaubanduskoja liikmed eelnevalt seadnud ülesse 15 ettevõtjat, kes kuulusid ka seni tegutsenud juhatusse.

Kaubanduskoja juhatuse esimehe kohale esitati üks kandidaat – Toomas Luman (Nordic Contractors AS), kes osutus 214 poolthäälega valituks. Toomas Lumanile oli see üheksas kord juhatuse esimeheks valituks osutuda (alates 1995. aastast).

Juhatuse liikme kandidaatidest osutusid valituks ja jätkavad Kaubanduskoja juhatuse liikmetena ka järgneva 4 aasta jooksul:

Väino Kaldoja, Silberauto AS, juhatuse esimees

Valdo Kalm, EMT AS, juhatuse esimees

Juhan Kolk, Alexela Oil AS, nõukogu liige

Gunnar Kraft, Sangar AS, juhatuse esimees

Enn Kunila, Liviko AS, nõukogu esimees

Jüri Käo, NG Investeeringud OÜ, juhatuse esimees

Meelis Milder, Baltika AS, juhatuse esimees

Tiina Mõis, Genteel AS, juhataja

Feliks Mägus, Nordic Hotels OÜ, juhatuse esimees

Endel Palla, Harju Elekter AS, nõukogu esimees

Neinar Seli, Estiko AS, nõukogu esimees

Jaan Toots, Rotermann Grupp OÜ, nõukogu esimees

Koit Uus, Uuemõisa Invest AS, juhataja

Enn Veskimägi, Standard AS, juhatuse esimees

Üldkoosoleku üheks päevakorrapunktiks oli ka Kaubanduskoja 2010. aasta majandusaasta aruande ärakuulamine ja kinnitamine. Kaubanduskoja juhatuse esimees Toomas Lumani sõnul oli 2010. aasta koja jaoks jätkuvalt aktiivne nii majandus- ja hariduspoliitikas aktuaalsete teemade osas kuid ka teenuste osutamises. „Koja igapäevaseks ülesandeks on osalemine õigusloome protsessis, mille laiemaks eesmärgiks on jätkuvalt ettevõtjasõbraliku majanduspoliitika ja õiguskeskkonna kujundamine. Lähtume seejuures põhimõttest, et ettevõtlusalane seadusandlus peab olema järjepidev ja ökonoomne. Vajalik on tagada õigusruumi üldine stabiilsus, lihtsus, ühetaolisus ja etteaimatavus. Seaduste muutmine peab olema läbipaistev protsess, mille käigus arvestatakse nii kaasamise kui ka mõjude analüüsi kõrgemaid standardeid.“

Täiendavalt peatus Toomas Luman oma sõnavõtus Kaubanduskoja tegevuses olulistel majandus- ja hariduspoliitika prioriteetsetel teemadel neljas valdkonnas: üldine majanduskeskkond, eksport, tööjõuturg ja hariduspoliitika.

Üldkoosolekul päevakorravälise sõnavõtuga esinenud rahandusminister Ligi rõhutas Eesti rahandus- ja majanduspoliitika stabiilsuse vajadust. Samuti sõnas minister, et aegade jooksul on Kaubanduskojast riigile ja valitsusele saanud usaldusväärne ja väärtuslik partner. Tutvustades valitsuse tegevuseesmärke, rõhutas Ligi vajadust langetada tulumaksumäär aastaks 2015 käibemaksumääraga samale tasemele, ehk  20 protsendini.

Kaubanduskoja juhatuse ametiajaks on neli aastat. Järgmised valimised toimuvad 2015. aasta kevadel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077