Autor: Ain Alvela • 7. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kitsa valdkonna teadjamehe leiab vaid piiri tagant

Eesti tööjõuturg võib spetsiifilise, näiteks mõne kitsa tehnoloogiavaldkonna spetsialisti värbamisel kitsaks jääda, mistõttu vajalik inimene tuleb piiri tagant n-ö sisse osta.

ASi Estanc tegevdirektor Vaido Palmik usub, et tootmistööliste otsimisel annavad parima tulemuse oma töötajate  soovitused. Sellisel puhul võtab soovitaja ka vaikimisi vastutuse uue töötaja eest, usub Palmik.

„Estanc ei ole Eestist leidnud kogemustega arendustöötajat ühe uue toote väljatöötamiseks,“ tunnistas ta. „Praegu käivad läbirääkimised ühe välismaalase palkamiseks sellele ametikohale.“Sobiva isiku puudumine on Palmiku hinnangul tihti suurim arengut takistav tegur, eriti kui tegu on tootega, mida tipptasemel varem Eestis valmistatud pole. Sellisel tasemel uue töötaja leidmine võtab minimaalselt pool aastat, kusjuures võtmepositsioonide töötajate ülelöömisega tuleb tegemist umbes kord aastas, lisas ta.OÜ Bellus Furnitur tootmisjuht Rolf Kristian Relander kinnitas, et enamik töötajatest on kohalikud ja nende värbamine käib ajalehe või internetikuulutuste abil. Ta tõdes, et Eestis puudub mööblitootjale vajalike erialade – polsterdajate, õmblejate – koolitamine ning seda tuleb teha oma tehases.„Värbamise teeb meie personaalitöötaja, sest usun, et siis tunnetame töötaja sobivust paremini personaaliotsingu firmadest,“ rääkis Relander. „Kutsekoolisüsteem ei tooda mööblisektorile oskustöölisi, see on ettevõtete enda teha. Mis loomulikult on lisakoormus. Kui seda koormust ei oleks, tõstaks see mööblitootjate konkurentsvõimet, mis aitaks ka uusi töökohti luua.“Ta usub, et tähtis on siduda võtmetöötajad ettevõttega, et nad tunneksid uhkust sellest, et on osa sellest organisatsioonist, sest nii on lihtsam vältida ka n-ö ülesostmise katseid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077