Autor: Anu Jõgi • 6. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome terasetootja läheb kõhnumiskuurile

Terasetootja Outokumpu võtab ette kasumlikkuse  suurendamise kuuri, millega kavatseb kokku Euroopas koondada kuni 350 töökohta, teatas ettevõte börsile.

Soomest võib kaduda 90 töökohta ja Rootsist 80.

Roostevaba terase tootja Outokumpu tahab 2012. aastal säästuks saavutada 25 miljonit eurot. Tegevuskava puudutab müüki, tarneahelat ja juhtimistasandite piiramist.

Outokumpu on kolme viimase aastaga korjanud ligi 600 miljoni euro suuruse ärikahjumi. Ettevõtte majandus- ja finantsjuht Esa Lager ütles, et kahjumiaastate järel otsib kontsern säästuvõimalusi igalt poolt ettevõttest.

„See on vaid üks osa manööverdustest, millega püütakse laeva õigesse suunda pöörata,“ ütles Lager.

„Kahjuminumbrite suurusest on raske mööda vaadata. Tuleb meelde tuletada, et 2009. aasta ja 2010. aasta algus olid veel erakordselt rasked ajad,“ juhib Lager tähelepanu. Suur osa 2009. aasta suurest kahjumist tulenes tooraine hinnalangusest. Laokahjum oli märkimisväärne, kui turud kukkusid.

 Outokumpu tegutseb 34 riigis ja ettevõtte teenistuses on 8100 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077