Autor: Anu Jõgi • 4. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaapani tuumajaam laseb merre tuhandeid tonne saastunud vett

Jaapani purunenud tuumajaama omanikfirma Tepco on alustanud radioaktiivse vee merre laskmist, kirjutab Yle Uutiset.

Idee on lasta 11 500 tonni radioaktiivset vett merre, et teha ruumi veel rohkem saastunud veele. Tepco selgitusel on vesi vaid kergelt radioaktiivne.

Samal ajal otsitakse jaamas siiani lekkekohta, kust radioaktiivne vesi ise merre lekib, seni pole seda leitud. Fukushima tuumajaamas üritatakse lekkekohta nüüd kindlaks teha valge värvaine abiga.

Tuumajaama teise reaktori peale on pumbatud polümeerset materjali, mis suudab imeda endasse 50kordse hulga vett, aga see pole reaktorist väljapurskuva vee hulka vähendanud.

Kuu vee voolamist seisma panna ei õnnestu, kavatseb Tepco reaktori alust olevat pinnast tugevdada, et saastunud vesi ei jõuaks põhjavette.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077