Autor: Kadrin Karner • 3. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sadolini 2010. aasta kasum jäi varasemale 14% alla

Möödunud aastal 1,3% suurema käibe teinud ES Sadolin AS pidi leppima 14,5% väiksema kasumiga. Ettevõte käive 2010. aastal oli 651,9 miljonit ja puhaskasum 72,3 miljonit krooni.

Ettevõtte majandusaasta aruande kohaselt oli möödunud aasta Sadolini jaoks stabiilne. Jätkuv majandussurutis vähendas ettevõtte kasumlikkust, kuid Sadolin on aruandes tõdenud, et see oli hind, mis tuli maksta turuosa säilitamise eest.

651,9 miljoni kroonisest käivest 23,6% moodustas müük Eesti turule.

Materiaalsesse põhivarasse investeerititi kokku 9,2 miljonit krooni, mille tulemusel parendati Sadolini Rapla tootmiskompleksi tootearenduse seadmeid, tootmis- ja logistikaprotsessi efektiivsuse arendamist.

Sadolini Läti tütarettevõtte LA Sadolin tulemuseks oli 309 tuhat krooni kasumit ja Leedu Vabariigis asuva tütarettevõtte LI Sadolin

tulemuseks oli 9 tuhat krooni kahjumit. Kuna kaupade müük Läti ja Leedu klientidele toimub otse firmast ES Sadolin AS, siis toimivad LA Sadolin ja LI Sadolin kui turundusteenuste tarnija emaettevõttele ning tegevuse eesmärgiks ei ole olulise kasumimarginaali teenimine, kirjutati aruandes.

ES Sadolini keskmine põhikohaga töötajate arv (taandatud täistööajale) majandusaastal oli 169 töötajat.

26. novembril 2010 sõlmiti ES Sadolin, Casco Liimid OÜ ja Akzo Nobel Estonia OÜ ühinemisleping, mille alusel ES Sadolin on ühendavaks ühinguks. Ühinemise bilansipäev on 1. jaanuar 2011.

ES Sadolin alustas 1993. aastal, olles rahvusvahelise ettevõtluse taastamise ajajärgul loodud ühisettevõtte EKE Sadolin õigusjärglane.

Täna on ES Sadolin Hollandi keemialase suurkontserni AkzoNobel äristrateegia elluviija Balti riikide ja Ukraina viimistlusmaterjalide turgudel ning tootjaks kontserni allüksustele Põhjamaades ja Venemaal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077