30. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaapan kleebib tuumajaama kinni

Jaapani energeetikakontsern Tepco, millele kuulub ka Fukushima tuumajaam, plaanib tuumajaama reaktorite ümber oleva radioaktiivselt saastunud maapinna katta kunstvaiguga, vahendab Welt Online Jaapani allikaid.

Uut meetodid on plaanis katsetada homme väiksemal osal tuumajaama territooriumist. Kunstvaigu kasutamise idee seisneb sisuliselt radioaktiivsete osakeste "kinnikleepimises" maapinna külge.

Varem on meedia kirjutanud ka Jaapani valitsuse plaanidest tuumajaama kahjustatud reaktorid radioaktiivse kiirguse vähendamiseks kinni katta. Samuti on plaanis saata tanker reaktorite jahutuseks kasutatud vett ära pumpama.

Welt Online kirjutab ühtlasi ka sellest, kui rasketes tingimustes töötavad Fukushima tuumajaamas 400 meest. Toiduks on neil kuivikud, klaas mahla ja pisut mineraalvett, lõunasööki pole, õhtusöögiks riis ja lihakonservid. Kuna tuumajaamas puudub mobiiltelefonilevi, pole meestel ühendust oma perekondadega. Mehed ööbivad tuumajaama konverentsisaalides ja koridorides tinast tekkide sisse mähituna.

Autor: Katri Soe-Surén

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077