Pinge Fukushima tuumajaamas tõuseb

Olukord Fukushima tuumajaamas muutub üha pinevamaks. Teise bloki reaktor on ilma jahutusveeta, suuri probleeme on veel kahe reaktori jahutamisega.

Tuumajaama haldav Tokyo Electric Power Company (Tepco) teatel on 2. bloki reaktori tuumavardad täielikult ilma veeta ja et rõhk reaktoris tõuseb. Tepco ei välista, et reaktoris on toimunud osaline tuumavarraste sulamine.

Spiegel Online refereerib uudisteagentuuri Kyodo edastatud infot, mille kohaselt on jahutusvesi 2. bloki reaktoris dramaatiliselt vähenenud, väidetavalt on nelja meetri kõrgused vardad, mis peaksid olema täies ulatuses ümbritsetud jahutusveest, 3,70 meetri ulatuses veest väljas.

3. reaktoris toimus täna hommikul kaks vesinikuplahvatust, mis jätsid siiski terveks reaktori ümber oleva teraskesta. 11 inimest sai vigastada, neist üks raskelt. Valitsuse pressiesindaja Yukio Edano sõnul oli ohvrite seas neli sõdurit ja seitse tehnikut.

Osale arutelus

  • Katri Soe-Surén

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Otto Bock Estonia otsib NÕUDLUSE PLANEERIMISE JA KLIENDIHALDUSE JUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

10. september 2017

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

Käsi­raamatud