Autor: Anne Oja • 2. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stora Enso: kindlasti on meie efektiivsus kasvanud

Puidufirma Stora Enso Eesti ASi nõukogu esimees Rait Hiiepuu kinnitas efektiivsuse kasvu nii metsanduses kui ka puidutöötluses.

„Kindlasti, suur osa müügi suurenemisest pea sama arvu töötajatega on efektiivsuse kasv, aga palju on ka seda, et kriisi ajal toodeti alakoormusega. Nüüd on hakanud mahud taastuma,“ rääkis Hiiepuu.

„Mis efektiivsuse kasvu puudutab, mõeldi tootmisprotsessid läbi. Kui olid head ajad, ei analüüsinud keegi, kui efektiivselt sa oma ressursse kasutad,“ selgitas Hiiepuu toimunut. Kindlasti tehti ka investeeringuid, kuid majanduskriisi ajal polnud kaasaegsematesse seadmetesse suunatud summad kuigi suured, arvas ta.

Hiiepuu märkis: „Üldised numbrid käivad ka meie kohta. Oleme protsessid läbi mõelnud, inimeste arvu vähendanud ja suurendanud efektiivsust, seda eelkõige metsavarumises.“ Imavere ja Näpi saetööstustes jäi töötajate arv enam-vähem samaks, lisas ta.

Sellelt aastalt ootab Stora Enso Hiiepuu sõnul häid tulemusi, sest turul on nõudlus olemas.

Äsja avaldatud statistika kohaselt tegid Eesti ettevõtted möödunud aasta neljandas kvartalis pisut vähema arvu töötajatega viiendiku võrra suurema käibe.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077