Autor: Birjo Must • 2. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalevi juht: tõstame ressursside arvelt efektiivsust

Meie töö on efektiivsemaks muutunud ja muutub ilmselt veelgi, sest peame ressursside arvelt efektiivsust saavutama, et tootlikkust tõsta, ütles Kalev Chocolate Factory AS juhatuse esimees Kaido Kaare.

„Aga jah, meil on vähem inimesi, kes teevad ära sama töö või isegi rohkem täna,“ rääkis Kaare.

Eelmisel aastal võeti Kaare sõnul Kalevisse uusi töötajaid pigem müügi poolele, mitte tootmisse. Toodame olemasoleva või väiksema ressursiga täna suurema tonnaaži, rääkis ta.

Tootmisse ettevõte sel aastal juhi kinnitusel uusi töötajaid juurde ei võta, samal ajal peaksid käibed kasvama. „Käibe kasv on meil mõnevõrra seotud Eesti turuga, kuid peamiselt siiski ekspordiga. Plaanime oluliselt suuremas mahus müüa Soome ja Venemaale,“ lausus Kaare.

Need on kindlasti üsna olulised kasvud ja plaanime selle saavutada olemasolevate töötajate arvuga, lisas ta.

Töötajate arv on Kaare kinnitusel Kalevis hetkel umbes 370. Majandusaasta aruande järgi oli ettevõtte keskmine töötajate arv 2009. aastal 418.

Äripäev kirjutab täna, et äsja avaldatud statistika kohaselt tegid Eesti ettevõtted möödunud aasta neljandas kvartalis pisut vähema arvu töötajatega viiendiku võrra suurema käibe.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077