Autor: Anne Oja • 22. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia meelitab Latvenergolt kliente üle

Eesti Energia Läti tütarfirma Enefit meelitab üle 1. aprillil elektrienergia tariife tõstva Latvenergo kliente, kirjutas Dienas Bizness.

Tariifide ligikaudu 30-40protsendiline tõus viib selleni, et elektritarbijad hakkavad massiliselt Latvenergo konkurendi Enefiti kliendiks minema.

Kodumajapidamistele, väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele tõuseb elektri hind umbes 30%, suurettevõtetele aga ilmselt rohkem. Näiteks märkis ehitussegusid tootva Sakreti juht Andris Vanags, et elekter kallineb 40%, mis kisub Läti majandust kuristikku.

"Meie poole pöördub iga päev 50-100 kodumajapidamist, mis tunnevad huvi elektrienergia tarnija vahetamise vastu," rääkis Enefiti müügidirektor Janis Bethers.

Tema sõnul saab Enefit suhteliselt väikese tegevusmahuga ettevõttele pakkuda elektrikulude vähendamist 5,3%. Kuna Enefit ei suuda kõigi potentsiaalsete klientide telefonikõnedele enam vastata, lisas firma kodulehele spetsiaalse teadete saatmise võimaluse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077