Autor: Katre Pilvinski • 15. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia kaevureid külm ei sega

Maa all on temperatuur ühtlane, praeguste ilmadega ca +6 kraadi ning töötingimused võrreldes maapealsetega lihtsamadki, sõnas Eesti Energia Kaevanduste tootmisdirektor Erik Väli.

Kaevurid saavad ka pakaseliste ilmadega edukalt hakkama ning töö kulgeb tavapärases rütmis," vastas Väli küsimusele, kuidas mõjutab külm nende ettevõtte tööd.

"Maa-all on temperatuur ühtlane, praeguste ilmadega ca +6 kraadi, tavaliselt paar kraadi kõrgem, kuid hetkel on sissepuhutav õhk jahedam, ning töötingimused võrreldes maapealsetega lihtsamadki - seal ei saja ja on tuulevaiksem," selgitas ta.

Väli rääkis, et Eesti Energia Kaevandustes töötavad masinad järjepidevalt 24 tundi ning juhtidel on kabiinid soojad. "Nii karjäärides kui kaevandustes töötavatel inimestel on spetsiaalsed talvised tööriided ja saapad, mis samuti külma eemal hoiavad."

"Meie kaevanduste masinapark on lisaks põhitööle erandkorras abiks käinud ka kohalike omavalitsuste objektidel ning oli abiks Padaorgu lumevangi jäänud sõidukite vabastamisel," sõnas Väli.

Ka Tartumaa Teed ASi juhatuse liige Jüri Tomson märkis, et külm nende ettevõtte tööd ei mõjuta. „Me oleme ju Põhjamaa, miks see ilm peaks meid üldse mõjutama?“ küsis Tomson.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077