Autor: Silvia Kruusmaa • 5. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euro OIL oli nõus oma tarnijad avaldama

Euro OIL AS juhataja Arno Hirtentreu avaldas Äripäevale tarnijad, kellelt 2010. aastal mootorikütuseid osteti.

Aastal 2010 ostis Euro OIL AS kütust tuntud hulgimüüjatelt: Neste Eesti AS, Jetoil AS, N-Terminal Hulgi AS, Petkam Trade OÜ, Letofin AS, Mazeikiu Nafta Trading House AS.

Äripäev küsis ka, kas Euro OIL on või oli Viking Oili või Vikingfueli klient, mille puhul Hirtentreu kinnitas, et nad pole seda olnud.

Äripäev palub neil kütusemüüjatel, kes Neste algatatud üleskutsega ühinevad ja soovivad avaldada enda kütusefirma tarnijad, et avaldada absoluutselt kõik firmad, kellelt ostsite 2010. aastal mootorikütuseid.

"Neste teeb Äripäevas ilmunud lugude valguses kütusefirmadele üleskutse avaldada Äripäeva vahendusel kõik tarnijad kellelt 2010 aastal mootorikütuseid osteti. Neste Eesti teeb sellega algust ja kinnitab, et ostis 2010.a. kõik kütused emaettevõttelt Neste Oil Oyj. Tarbijal on õigus teda, mida ta ostab ja taoline info lisaks kütuseturule oluliselt läbipaistvust," teatas Neste Eesti juht Ivar Kohv.

Eesti kütuseäri on viimasel paaril aastal toiminud kui superskeem, kus ausaid ja ebaausaid pole võimalik täielikult eristada, kütuse teekond lõpptarbijani on uskumatult käänuline ja kurvides voolab maha kümneid miljoneid eurosid maksuraha.

Äripäeva andmetel on näiteks Olerex mõistatusliku ärimudeliga Vikingfueli ja tema eelkäija Viking Oili suurklient, ent Olerexi üks omanik Antti Moppel jättis Äripäeva küsimusele kliendisuhte kohta vastamata. Lisaks ärisidemetele Vikingfueliga jättis Olerex nimetamata, kellelt veel kütust ostetakse, tuues välja ainult ühe suurema tarnija.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077