Autor: Romet Kreek • 2. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Electroluxi aktsial suurim kukkumine alates juulist

Electroluxi aktsia hind tegi täna suurima kukkumise alates juulist. Aktsia hind langes 7,2 protsenti, 168,90 Rootsi kroonile.

Ettevõte prognoosis, et Euroopas kasvab tänavu umbes kaks protsenti ja Põhja-Ameerikas kolm protsenti. Ettevõte prognoosis, et toorainete hinnatõus lisab kahe miljardi Rootsi krooni võrra kulusid (JPMorgani ootus oli 1,5 miljardit).

„Euroopa vajab tähelepanu,“ ütles Swedbanki analüütik Claes Rasmuson, kes soovitab aktsiat osta, Bloombergile. „Nad peavad tegema kõvasti tööd kasumlikkuse parandamiseks läbi hindade tõstmise ja tootevaliku parandamise. Need on tööriistad, mis neil on olemas. Võimalik, et kusagil annab veel mingeid kulusid kokku hoida, kuid mitte juhul, kui need on toorainekulud.“

Neljanda kvartali puhaskasum kasvas 664 miljonilt Rootsi kroonilt 677 mln SEKile ehk 2,33 Rootsi kroonilt aktsia kohta 2,36 Rootsi kroonile. Käive vähenes 2,3 protsenti, 27,6 miljardile Rootsi kroonile. EBIT kasumiks tuli 1,7 miljardit Rootsi krooni, mis oli neli protsenti JPMorgani prognoositust väiksem.

Electrolux pani 52 protsendise osaluse ostu Egiptuse ettevõttes Olympic Group Financial Investments seisma seoses valitseva poliitilise olukorraga.  Ettevõte tahab jätkuvalt osta osalust, mis hindab kogu ettevõtte väärtuseks 433,8 miljonit dollarit.

Autor ei ole enam Electroluxi aktsionär, kuna täna said aktsiad maha müüdud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077