Autor: Alyona Stadnik • 28. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtte juht: pakendimaailmas saladusi pole

Cista AS juhatuse esimehe Vahur Kääriku sõnul ei ole võimalik tagada ettevõtte ärisaladuse mitte lekkimist, kuid pakendimaailmas on elu nii kiire ning erilisi saladusi pole.

„Meil on küll sisekorra eeskirjades üks ühele määratud, mis on kommertssaladus. Aga ega sa inimeste suud lukku ei pane,“ kommenteeris Käärik ärisaladuse lekkimise ärahoidmise võimalusi.

Käärik lisas, et otseselt töötava personali puhul ei ole juhtunud seda, et ärisaladus lekiks. „Aga nende inimeste puhul küll, kes meie majast on ära läinud ja teatud andmebaasi kaasa viivad,“ lausus Käärik. Ettevõtja sõnul õnneks vähemalt pakendimaailmas on elu nii kiire, et erilisi saladusi ei ole. „Elu muutub kiiresti ja see, mis täna v-o oleks konkurendile huvitav, see homme enam ei paku isegi meile huvi,“ rääkis Käärik.

Eile kaubandus-tööstuskoja seminarile kogunenud ettevõtted tõdesid, et Eesti ettevõtetel on ennetustöö ärisaladuse lekkimise ärahoidmiseks sageli tegemata.

Ettevõtjate jaoks on valusad näiteks üha sagenevad juhtumid, kui ärisaladuse kuritarvitaja asutab konkureeriva ettevõtte, samas esineb ka pakkumisi lekkinud ärisaladus tagasi osta, vahendas "Aktuaalne kaamera".

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077