Autor: Anu Jõgi • 26. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome palus elektrikatkestusele kaitseväe appi

Lõuna-Soomes on endiselt tuhandeid majapidamisi elektrita, osa vanemaid inimesi on evakueeritud ja appi on kutsutud kaitseväe roomikmasinad, kirjutab Helsingin Sanomat.

„Parandatakse vanu vigu, aga uusi tuleb muudkui peale,“ ütles Suur-Savo elektrikasutusosakonna juht Arto Nieminen.

Kõige suurema majapidamiste arvuga piirkonnast on vanemaid inimesi evakueeritud, aga parandustööde edenedes on nad saanud oma kodudesse tagasi pöörduda. Kokku ulatus kahes maakonnas evakueeritute arv 70 inimeseni.

Kuna lund on erakordselt palju, ei pääse elektrifirma töömehed purunenud liinidele mootorkelguga ligi, nii on abi palutud kaitseväelt, kes on appi saatnud viis masinat.

Elektrifirma Suur-Savo Sähkö hoiatab, et elektrivõrgus on katkestusi veel terve nädala, sest raske märg lumi painutab puud elektriliinidele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077